Γιατί να επενδύσει κάποιος σε Video Marketing;

Η δύναμη των social media ενισχύει ακόμα περισσότερο τη διάδοση των video. Σε κάθε κοινωνικό ιστότοπο μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει την ύπαρξη των video.

Παρακάτω θα δείτε τους 8 λόγους που μπορεί σας πείσουν ότι το marketing των video πρέπει να γίνει προτεραιότητα για την εταιρεία. 

1) Τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται πιο κοινωνικά με το βίντεο:

Αν τα social media είναι μέρος του marketing μιας εταιρείας και θέλετε το περιέχομενο και τα μηνύματα να μοιράζονται, περιλάβετε ένα βίντεο. Γιατί;Μια πρόσφατη έρευνα του Brafton Media έδειξε ότι το online video είναι το κλειδί για ένα αποτελεσματικό marketing και πως το marketing των social media με τη βοήθεια των βίντεο θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για τους υπευθύνους του marketing για το 2013.Η έρευνα υπογραμμίζει τους 3 βασικούς λόγους για τους οποίους το βίντεο και τα social media είναι δώρο για μια εταιρεία.

 • Στους ανθρώπους αρέσει να βλέπουν βίντεο
 • Οι άνθρωποι τείνουν να μοιράζονται ( share)αυτά που τους αρέσουν
 • Δημιουργώντας περιέχομενο που μπορεί να μοιραστεί ανάμεσα στους χρήστες σας διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές σας. Η έρευνα καταλλήγει λέγοντας πως τα brands που χρησιμοποιούν video clips για συγκεκριμένα audiences είναι πιο πιθανόν να επιτύχουν αν τα βίντεο μοιραστούν στα social media αφού οι χρήστες του internet περνούν 2.5 φορές περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας μικρά βίντεο που σχετίζονται με προσωπικά ενδιαφέροντα. 

2) Το βίντεο "γεννά" μεγαλύτερο involvement:

Σύμφωνα με τον οδηγό Facebook best-practice, οι δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν βίντεο παράγουν 100% περισσότερo involvement από μια μέση (κοινή) δημοσίευση. Το Digitas μας λέει ότι το βίντεο είναι κλειδί για να οδηγηθούν οι χρήστες σε μεγαλύτερo involvement- αυτή η αύξηση στo involvement οδηγεί σε μεγαλύτερα έσοδα. Το βίντεο επιπλέον ‘’προσηλυτίζει’’. Η έρευνα του Visual Web Optimizer τρέχει A/B split tests με βίντεο σε ένα specific test offer και βρέθηκε 46% αύξηση στους συντελεστές μετατροπής συγκριτικά με ένα απλό κείμενο. Οι υπεύθυνοι στο Marketing Experiments βρήκαν παρόμοια αποτελέσματα, αυτό όμως που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι πως ανακαλύφθηκε ότι μια προσφορά που συνδυάζει ένα δυνατό κείμενο ΚΑΙ ένα βίντεο αποφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Συμπεριλαμβανομένων αυτών των δύο, επιτρέπεται στους χρήστες να ‘’καταναλώνουν’’ το περιέχομενο με ένα τρόπο που είναι ο πιο κατάλληλος για τους θεατές.

3) Το βίντεο καθοδηγεί την αγοραστική συμπεριφορά:

Μια πρόσφατη μελέτη του IDG αναφέρει πως το 64% των καταναλωτών έχουν αναζητήσει ένα προιόν αφότου παρακολούθησαν ένα βίντεο τους τελευταίους μήνες. Το 45% έψαξαν για το προιόν σε κατάστημα λιανικής πώλησης ενώ επίσης το 45% έψαξε σε ένα site αγορών. Η ίδια μελέτη συνεχίζει εξηγώντας πόσο η ψηφιακή πραγματικότητα έχει γίνει μέρος της ζωής των καταναλωτών και ότι το βίντεο γίνεται το κέντρο των εμπειριών του καταναλωτή. Σύμφωνα με το Internet Retailer το 50% των ανθρώπων που παρακολουθούν online videos ισχυρίζονται πως αυτά τα βίντεο τους κάνουν να νιώθουν πιο άνετα να αγοράσουν ένα προιον. Η ίδια αναφόρα λέει ότι οι επισκέπτες που παρακολουθούν βίντεο προιόντων είναι κατά 85% πιο πιθανόν να αγοράσουν από τους επισκέπτες που δεν βλέπουν. Σύμφωνα με το Reel SEΟ, το βίντεο έχει γίνει τόσο ισχυρό που 4 στους 10 καταναλωτές επισκέπτονται ένα online κατάστημα ή ένα σημείο λιανικής πώλησης αφότου παρακολούθησαν ένα βίντεο. Σήμερα, 1 στους 3 χρησιμοποιούν το Youtube για να αγοράσουν ενδύματα. 

4) Τα βίντεο ποιότητας( quality videos) επηρρεάζουν τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές των πελατών.

Μια μελέτη του 2012 από το Unrly media βρήκε ότι η απόλαυση των θεατών ενός branded video είναι σημαντική επειδή έχει απευθείας επιρροή στα βασικά εμπορικά σήματα μετρήσεων. Εκείνοι που απολαμβάνουν ένα βίντεο δείχνουν 139% περισσότερη σύνδεση/σχέση, 97% πρόθεση να αγοράσουν, 35% εύνοια σε μια μάρκα και 14% ανάκληση της μάρκας από τους αντίστοιχους που δεν το απόλαυσαν. 

5) Το περιεχόμενο των επαγγελματικων βίντεο είναι καλό...το ίδιο και το ερασιτεχνικό( αυτό που γυρίζεται από απλούς χρήστες)

Έρευνα του Comscore που βασίστηκε στις πωλήσεις αποτελεσματικών επαγγελματικών βίντεο έδειξε ότι ο βαθμός προτίμησης για τα χαρακτηριστικά προιόντα και τα Brands ήταν κατά 25% πάνω από τη στιγμή που παρακολούθησαν ένα επαγγελματικό βίντεο. Τα βίντεο που έχουν παραχθεί από χρήστες έχουν ισχυρή αγοραστική παρουσία κατά 16%. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο συνδυασμός των επαγγελματικών βίντεο με εκείνα των χρηστών παρουσιάζει 35% αύξηση στις αγοραστικές προτιμήσεις.

6) Το βίντεο βοηθά το site με SEO. 

Σύμφωνα με το Search Engine Watch το Google και άλλες μηχανές αναζήτητης λειτουργούν για να έχουν ένα μείγμα απο είδη περιεχομένων που παρουσιάζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για αυτό το λόγο δίνουν υψηλότερη βαθμολογική κατάταξη στο περιεχόμενο ενός βίντεο από άλλες μορφές περιεχομένου Web προκειμένου να διαβεβαιώσουν ότι οι αναζητήσεις παρουσιάζουν ανάμεικτα αποτελέσματα αναζήτησης. Μια δημοσίευση του Jeremy Scott στο REELSEO υποστηρίζει ότι τα βίντεο σε αποτελέσματα γενικών αναζητήσεων έχουν 41% περισσότερα κλικαρίσματα από τις αντίστοιχες με απλά κείμενα.

7) Η προσθήκη ψηφιακού βίντεο σε TV media είναι πολύ αποτελεσματική.

Έρευνα της Comscore έδειξε την αποτελεσματικότητα των παραδοσιακών διαφημιστικών αναμεταδόσεων και αγορά online διαφήμισης. Τα ευρήματα υπέδειξαν ότι η προσθήκη ενός ψηφιακού βίντεο ως μέρος ενός TV media πλάνου μπορεί να αυξήσει την πρόσβαση αποτελεσματικά. Επίσης αναφέρεται ότι οι μορφές διαφημίσεων σε ψηφιακά βίντεο είναι τόσο αποτελεσματικές όσο και οι διαφημίσεις της τηλεόρασης και ότι οι θεατές πολλαπλών οθόνων ( ιδιαίτερα σε τμήματα μικρότερων ηλικιών) χρειάζονται να διατεθούν στην αγορά σε περισσότερες οθόνες.

8) Video adoption metrics ( οι αριθμοί που παραθέτονται πιο συχνά) . 

Υπάρχει ένας πλούτος στατιστικών πληροφοριών που αφορούν την υιοθέτηση ενός βίντεο και κάποιες από αυτές τις τάσεις μπορεί να είναι σχετικές με την εταιρεία σας. Είναι πάντα καλύτερο να ηγείστε με ευθείς αποδείξεις, αλλά αν αυτό δεν είναι αρκετό, εδώ βρίσκεται μια λίστα με τάσεις και στατιστικά από τα οποία θα εντυπωσιαστείτε.

 • Το 22% των μικρών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να δημοσιεύουν ένα βίντεο στο youtube στους επόμενους 12 μήνες. 
 • Στα επόμενα 4 χρόνια θα διπλασιαστεί η παρακολούθηση διαφημιστικών online video. 
 • Οι διαφημίσεις με βίντεο παράγουν 6 φορές περισσότερες δημοσιεύσεις-διαφημίσεις σε επισκέψεις site από τις standards διαφημίσεις σε banners. 
 • Περισσότεροι από το 90% των διαφημιστών σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν δίκτυα διαφημίσεων βίντεο τον επερχόμενο χρόνο. 
 • Το 87% των brands και πρακτορείων χρησιμοποιούν το βίντεο για περιεχόμενο marketing. 
 • Το 76% των υπευθύνων marketing σκοπεύουν να αυξήσουν τη χρήση του βίντεο στον επόμενο χρόνο. 
 • Το online video έχει πάρει τη θέση της τηλεόρασης(84%-83%) σύμφωνα με προσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Nielsen. 
 • 7 στους 10 B2B marketers χρησιμοποιούν βίντεο. Μέχρι το 35% από πέρσι. 
 • Το 40% όλων των QR codes τοποθετούν το χρήστη σε κάποιου είδους περιεχομένου βίντεο. 
 • Οι αναλογίες των κλικαρισμάτων αυξάνονται από 7% σε 13% όταν η λέξη ΄΄βίντεο΄΄ συμπεριλαμβάνεται. 
 • Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε μια αναφορά κατά την οποία το 65% των ανώτερων στελεχών έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα ενός προμηθευτή αφότου παρακολούθησαν το εταιρικό του βίντεο. 
 • Μέχρι το 2015, η Google προβλέπει ότι πάνω από το 50% όλων των διαφημίσεων θα είναι διαφημίσεις εμπλουτισμένων μέσων. 

Οι εταιρίες σιγά σιγά κινούνται πέρα από το τα απλά κείμενα και τις φωτογραφίες και ξεκινούν να αναπτύσουν μορφές media που μπορούν να μοιραστούν στους χρήστες, βοηθούν στην επεξήγηση και προωθούν τις μοναδικές αξίες που προσφέρονται από την εταιρεία τους. 

*Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μετάφραση επίσημης αναφοράς της Google από τη Vidneo Productions με σκοπό την ενημέρωση των πελατών της.